Chlupatí tipéři. Zvířata, která hádala zápasy

píše Patrik Mindžák

Abyste si odpočinuli od nákupního šílenství, kterým je Black Friday, tak jsme pro Vás připravili několik blogu s tématem zvířátek. Mají Vás především pobavit a dopřát trošku toho oddychu. Přejeme příjemné počtení.

Soutěž: Máš doma zvířecího sportovce? Pochlub se jím v komentáři na našem facebooku. 

Můžeme říci, že už jsme si snad i zvykli na zvířátka, které nám předpovídají výsledek nějakého zápasu. Nejvíce jich je před fotbalovým mistrovstvím světa. Položí se před ně mísy s různými pochoutkami, s vlajkami soupeřících států a mají si „promyslet“, kdo zvítězí. Když se nakonec odeberou k jedné nádobě, vítěz je jasný.

Už nám jen zbývá prohlédnout si průběh zápasu, zda se nám tito zvířecí přátelé nemýlili.

Doporučujeme: Baví fanoušků i hráče. Maskoti ve sportu

Chobotnice Paul

Nejznámějším zvířecím aktérem je chobotnice Paul, která žila v Sea Life Centre v německém Oberhausenu. Předpověděla výsledky zápasů Německa na ME 2008 a MS 2010. Celková úspěšnost její tipů představovala neuvěřitelných 85 procent!

Měla však i své nepřátele. Když předpověděla vítězství Německa nad Argentinou ve čtvrtfinále MS, tak se argentinský kuchař vyhrožoval jí zabitím a na svůj Facebook vyvěsil obrázek mrtvé chobotnice. Správné tipovala i německé selhání v dalším kole proti Španělsku. Dopřála Němcům alespoň bronzové medaile svým úspěšným tipem, zatímco ve finále si vybrala plastový box se španělskou vlajkou. Jak víme – trefila a Španělé oslavovali první triumf na Mundialu a dokonce ji i chtěli odkoupit.

Slonice Nelly

Ještě úspěšnější byla slonice Nelly. Její tipy měli až 90-procentní úspěšnost. V hannoverském Serengeti Park dostala za úkol kopnout míč do brány s různými vlajkami. Tam, kde se rozvlnila síť, měl být vítěz zápasu. Tři různé šampionáty, ať už mužské nebo ženské, přinesli 33 tipů. Úspěšně uhodla až 30-krát správně!

Australský klokan

Dalším zvířátkem je australský klokan s příznačným jménem Predictaroo the Kangaroo. Na svém twitterovém účtu @predictaroo vybírala vítěze z misek. Kromě fotbalu se věnovala i výsledkům ragby.

FOTO: Twitter/Predictaroo

Velbloud Shaheen

Dubajská velbloudí dáma Shaheen si vzala na starosti MS 2014. Zpočátku její tipy příliš nevycházeli, ale s tlakem vyřazovací fáze málokdy chybovala. Trefila 66 procent vítězných týmů. Její metodou bylo postrčení, nebo kousání jedné z vlajek.

Želva Big Head

Brazilská želva se jménem Big Head předpověděla zápasy na domácím světovém šampionátu v roce 2014. Rozhodla se sníst ryby, uvázány za brazilskou vlajku, ne na chorvatskou. Brazilci i skutečně zvítězili 3: 1. Tato již 32-letá želva se stala po tomto tipu okamžitě miláčkem všech domácích fanoušků.

Tuleň Tik

Žije v Thajsku a také předvídal různé mezistátní zápasy. Sedmiletý samec tuleň Tik chytá míče v barvách účastníků zápasu, které následně umísťuje do basketbalových košů, kde je výsledek přelepen, aby nepodváděl. Ne všechny tipy mu vyšli, ale tato taktika je rozhodně velmi zajímavá.

Prase Funtík

Posledním jasnovidcům je prase Funtík z Ukrajiny. Během ME 2012, které se konalo právě na Ukrajině a v Polsku, předpověděl jednotlivé souboje. 400-kilogramová svině si vybírala žrádlo z misek s vlajkami soupeřících států. Tyto předpovědi jí i zcela vycházeli. Každý den během šampionátu měla vyhrazený prostor v centru Kyjeva.


FOTO: screenshot/YouTube