Brazílie ve Vídni aneb Fotbalová samba nedaleko českých hranic

Chcete vidět na vlastní oči jednu z nejlepších fotbalových reprezentací? V 10. června máte ideální příležitost. Rezervujte si vstupenky nebo autobusový zájezd z více nástupních míst dříve, než se vyprodají volná místa.

Generálka kanárků před světovým šampionátem

Stadion Ernsta Happela ve Vídni bude na začátku června hostit přípravné setkání mezi Rakouskem a Brazílií. Duel se odehraje týden před úvodním zápasem Brazilců se Švýcary na mistrovství světa v Rusku.

Svěřenci trenéra Tite, jejichž dalšími soupeři v E-skupině jsou Kostarika a Srbsko, absolvovali letos v rámci přípravy na vrchol čtyřletého cyklu dva přípravné duely. Během březnového přidružení termínu porazili Rusko 3: 0 po brankách Mirandu, Coutinha a Paulinha a v Berlíně si poradili s Německem. O triumfu 1: 0 nad úřadujícím mistrem světa rozhodl přesným zakončením Gabriel Jesus.

Další mezistátní konfrontace čeká mužstvo ze země zaslíbené fotbalu 3. června v Liverpoolu proti Chorvatsku. O týden později uzavře brazilské národní mužstvo přípravu na světový šampionát právě zápasem v Rakousku, po kterém nabere kurz Rusko.

Dočkají se Brazilci šestého titulu?

Brazílie se zúčastnila všech dosavadních mistrovství světa. S bilancí pěti titulů je nejúspěšnější zemí v historii. V posledních letech však nedosahuje výsledků, které by jí příznivců mohly naplňovat radostí. Na domácím mundiale v roce 2014 zaknihované nejvýraznější prohru v historii, když v semifinále podlehla Němcům 1: 7. Nezvládla ani souboj o bronz proti Nizozemsku, se kterým prohrála 0: 3. Brazilci nedosáhli úspěch ani na ostatních třech edicích Copa América.

Uvidíme, zda tým kolem nejdražšího fotbalistu planety Neymara nechá v Rusku zapomenout na horší období a zaútočí na šestý světový primát. Mužstvo, jehož součástí jsou hráči jako talentovaní brankáři Ederson a Alisson, světový rekordér v počtu získaných trofejí Dani Alves, jeden z nejlepších krajních obránců současnosti Marcelo, stopeři Thiago Silva a Marcos Aoás Corrêa, pracanti středu pole Casemiro, Paulinho, Fernandina či ofenzivní esa Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus a Neymar, je pasovala do role velkého favorita.

Hvězdami nabitý tým absolvuje generálku na 21. mistrovství světa ve fotbale jen několik desítek kilometrů od Brna. Pro fotbalové příznivce z ČR je to nepochybně velká šance na nezapomenutelný zážitek.