Byli jsme si užít Wembley: První trofej sezony patří Chelsea

Sezóna 2014/15 vrcholí a ligové soutěže se dostávají do nejzajímavější fáze. V Anglii se fanoušci nemohou nikdy nudit, vždyť kromě Premier League a Ligy mistrů mají ještě k dispozici i tradiční FA Cup av hierarchii nejméně atraktivní Ligový pohár (Carpital One Cup).

6

Právě tato soutěž vrcholí pravidelně jako první a finalisté mají možnost zabojovat o trofej na legendárním stadionu Wembley. Společně s klienty jsme se tedy rozhodli, že si vychutnáme speciální zápas a atmosféru na jednom z největších a nejkrásnějších stadionů světa.

Atraktivtu dodával duelu také fakt, že do finále se probojovali místní londýnské kluby. Atmosféru městského derby jsme začali pociťovat již v centru města. Nálada gradovala v metru, kde se výborně bavili hlavně fanoušci „kohoutů“ z Tottenhamu a bavili se na účet „rasového incidentu“ příznivců Chelsea v Paříži.

Pohled po východu ze stanice metra Wembley Park okouzlí každého. V dálce vidět majestátní stadion, ale kvůli finálovému zápasu byly tentokrát všechny prostory a okolí zajímavě „obrandované“ barvami klubů či hlavního sponzora soutěže, fotografiemi hráčů a fanoušků. A organizátoři si opravdu dali záležet. Pomalované stěny, chodníky a množství stánků s reklamními předměty nebo suvenýry na každém kroku.

ch2Podobně to vypadalo iv útrobách stadionu a na skvělé úrovni byl i úvodní ceremoniál před zápasem. (Doporučujeme všem marketingovým pracovníkům, fungujícím na Slovensku při fotbale a sportu). Wembley je prostě fotbalový chrám a jiné stadiony se s ním mohou srovnávat pouze opravdu těžko. Eskalátory pro fanoušky jsou již možná trochu nad“, ale celkový komfort s bufety nebo toaletami je na nejvyšší úrovni.

Před začátkem zápasu najeli první husí kůži, když zazněly tóny britské hymny a téměř 90 tisíc diváků se sborově přidalo. Následný hlavní chod v podobě fotbalu rozhodně nezaostal kvalitou a díky gólům dvou velkých postav současné Chelsea jde trofej do muzea na Stamford Bridge. Tečku za závěrečným ceremoniálem dal exkluzivní skluz“ Josého Mourinha, který obletěl svět.

Opět jsme o zážitek bohatší a pokud jste ještě neabsolvovali žádný zápas v tomto svatostánku, měli byste to okamžitě napravit. Možná i v rámci našich zájezdů například na zápasy anglické reprezentace.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE