Byli jsme na F1: Motoristická idylka pod Alpami

Nádherné prostředí, dokonalá organizace, skvělý motoristický zážitek, ideální počasí a spokojenost klientů. Tak se dá ve zkratce zhodnotit povedený zájezd na závody F1 v Rakousku.

Do posledního místa zaplněný autobus vyrazil v časných ranních hodinách z Prahy do městečka Spielberg, kde se až v téměř idylickém horském prostředí nachází supermoderní okruh Red Bull Ring.

Od sjezdu z dálnice je všechno výborně značené a organizované. Množství pořadatelů ve spolupráci s policií navigují účastníků správným směrem na rozlehlé parkoviště speciálně pro jízdní kola, motocykly, auta, autobusy a dokonce i vrtulníky.

Okruh se nachází v kopcovitém terénu a tak procházka na seznámení se s jeho okolím nabídla docela slušnou túru. Všude perfektní označení vstupů a sektorů, bohaté možnosti občerstvení, množství toalet a několik obchodů / stánků s oficiálními i neoficiálními suvenýry.

U vchodu do areálu téměř žádné kontroly známé z jiných velkých sportovních akcí, do areálu se dá vzít nejen kovová rozkládací židle nebo stan, ale například i zásoba jídla či pití, takže si můžete udělat skvělý piknik.

f2

Předkrm před startem závodů F1 nabídli vozidla ze sérií GP3, GP2 a Porsche Supercup. Své schopnosti předvedli i legendy v čele s Nikim Lauda na stařičkých monopostech. Příjemným zpestřením byla prezentace současných pilotů F1 na otevřeném autě po celé trati.

Samotné závody nabídli nejdramatičtější moment hned v úvodním kole, kdy si Alonso s Räikkönenem vyzkoušeli místní svodidla a expresně skončili, čímž nepotěšily množství svých fanoušků. Z hladkého triumfu se nakonec těšil Rosberg a oslavy se šampaňským si s ním pod pódiem mohl vychutnat kdokoli, kdo měl chuť utíkat kolem areálu a dostat se přes speciální otevřenou bránu na cílovou rovinku.

Po skončení ceremoniálu následoval přesun k autobusu a spokojení klienti měli o zážitek víc, který do detailů rozebrali během cesty domů. Těšíme se na další akce.