Basketbalová NBA začala poprvé v historii se dvěma Čechy!

4 minuty čtení

Další český nováček na velké scéně! Jiří Zídek mladší, Jiří Welsch, Jan Veselý, Tomáš Satoranský a nyní Vít Krejčí. Nejlepší basketbalová liga světa NBA je obohacena o pátého českého hráče. Vůbec poprvé v historii navíc zasáhnou do jedné sezony dva najednou – Satoranský za New Orleans a Krejčí za Oklahomu.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

SATORANSKÝ BOJUJE V NOVÉM KLUBU O DALŠÍ KONTRAKT

Devětadvacetiletý Satoranský začne v NBA už šestou sezonu, ovšem první v dresu New Orleans Pelicanes, zatímco o osm let mladšího rozehrávače, jehož si do patnáctičlenného kádru vybrali v Oklahoma City Thunder, čeká premiéra. Krejčí měl komplikace s pracovním vízem, a proto nemohl nastoupit ani do jediného přípravného zápasu svého týmu. Nicméně přípravu nepodcenil a na velké scéně už si připsal své první body.

I pro zkušeného Satoranského je sezona důležitá, bude v ní bojovat o další smlouvu v novém týmu, protože mu končí tříletý kontrakt. Zatím v NBA odehrál tři roky ve Washingtonu a dva Chicagu.

Do sezony vstupoval už jako rekordman v počtu vítězství v anketě o nejlepšího basketbalistu na tuzemské scéně. Nejlepším českým basketbalistou sezony je „Sato“ počtvrté za sebou a celkově posedmé v kariéře. Překonal v počtu triumfů Jiřího Welsche, jednoho ze svých předchůdců ve slavné NBA.

Z JIHOČESKÝCH STRAKONIC AŽ DO SLAVNÉ NBA

Kde se ale vzal jedenadvacetiletý Vít Krejčí, který ještě nemá pořádně ani místo v národním týmu a najednou sbírá první zkušenosti v soutěži, kde v minulosti přepisovali nebo stále přepisují historii Michael Jordan, Kobe Bryant nebo dnes Lebron James s Kevinem Durantem?

Krejčí je rodákem ze Strakonic, následně hrál také v Písku. Oficiálně působil od 14 let ve španělské Zaragoze a o dva roky později debutoval ve španělské ACB lize, nejvyšší tamní soutěži. Premiéru v reprezentaci si odbyl v únoru 2019 v domácím utkání kvalifikace mistrovství světa v Pardubicích proti Bosně.

Jednadvacetiletého talentovaného dlouhána si vybral loni v listopadu ve druhém kole na 37. pozici Washington, ale následně jej vyměnil do Oklahomy. Krejčí byl téměř celou uplynulou sezonu mimo hru kvůli zranění kolena. Na začátku září přesto podepsal smlouvu s Oklahomou a start byl rázem blíž. Teď už se dočkal a může za mořem psát svůj velký sen.

Posledním vítězem NBA jsou Milwaukee Bucks v čele se superstar Jannisem Antetokounmpem, Řekem nigérijského původu, který byl zároveň vyhlášen MVP posledního finále (nejlepší hráč celé finálové série).

RÁDI BYSTE VYRAZILI DO ZÁMOŘÍ ZA SPORTEM A SPLNILI SI SEN?

Z naší nabídky si vybere každý! Aktuálně už nabízíme lednový šestidenní trip do New Yorku, kde s námi naši klienti uvidí jak basketbalovou NBA, tak nejlepší hokejovou ligu světa NHL. A nebudou to jen tak ledajaké zápasy – na vlastní oči můžete vidět proti sobě i dvě největší hvězdy a stále aktivní legendy současného světového basketbalu Lebrona Jamese (LA Lakers) a Kevina Duranta (Brooklyn Nets).

Spojené státy se pro cestující z Evropské unie otevírají od listopadu 2021. Každá osoba musí při vstupu do Spojených států splnit následující podmínky:

#1 DOKONČENÉ OČKOVÁNÍ (vakcínou uznanou a registrovanou Světovou zdravotnickou organizací – WHO)
#2 TEST (PCR test s negativní výsledkem, ne starší než 72 hodin od vstupu do USA)
#3 FORMULÁŘ (každá cestující osoba musí před příjezdem do USA vyplnit formulář pro možnost následného kontaktování)

Aktuální podmínky pro cestování do sportovně-turisticky atraktivních destinací denně sledujeme a aktualizujeme ZDE.