Barák v centru dění! Čechům zaslíbená Serie A je v plném proudu

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Největší přestupové rušno v Itálii předtím, než se zavřelo přestupové okno? To bylo kolem Antonína Baráka! O jeho přesunu z Verony se nahlas mluvilo hodně dlouho, nakonec k tomu skutečně došlo. Italská elitní soutěž se však naplno rozjela hlavně na hřištích. Je to pořádná jízda!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Kolem odchovance příbramského fotbalu se motala spousta klubů. Po životní sezoně se skloňovala jména jako Neapol, AC Milán či dokonce Juventus. Nakonec zvítězila možnost Fiorentiny, kam Barák míří na hostování s opcí.

A vězte, že levné to nebude. Pevný poplatek za hostování činí zhruba 40 milionů korun, opce za přestup by pak činila dalších 210 milionů! A kdyby se Barákovi extra dařilo, v bonusech na konto Hellasu poputuje dalších padesát.

Prestižnější klub, nová výzva a hlavně poprvé v životě evropské poháry! Fialky se totiž probojovaly do skupiny Evropské konferenční ligy, kde patří mezi užší skupinu favoritů. Ve skupině s Başakşehirem, Heart of Midlothianem a lotyšským RFS by Italové neměli mít větší problém.

Jak se ukazuje, italská liga je Čechům zaslíbená. Nejde jen o legendy typu Pavla Nedvěda, Marka Jankulovského či Zdeňka Grygery, ale také o nedávné úspěchy. Do italských juniorek totiž pravidelně míří spousta českých talentů.

A ti, co se tam přesunou až v dospělosti také nelitují. O Patriku Schickovi není třeba se více bavit, o Antonínu Barákovi byla řeč, nicméně velkou stopu zanechal také Jakub Jankto či Matěj Vydra. Prapor nové vlny drží Daniel Samek a David Zima.

👉 BLOG: Lukaku, Pogba či Di María aneb výživné léto v Itálii! Přichází ty největší hvězdy

Italská liga se totiž stala velmi atraktivní. Díky přílivu velkých hvězd typu Pogba, Lukaku, Di Maria či Wijnaldum stoupnul až nebývale zájem o duely elitní italské ligy. Padá spousta gólů a italští tifosi, to je kapitola sama pro sebe. Podívejte se, jak třeba v Římě přivítali Giniho Wijnalduma. Nám šel mráz po zádech!

A opomenout San Siro, to by byl hřích. Po letech strádání se na legendárním stadionu konečně objevil také titul. A to v rukách obou celků. Inter slavil v roce 2021, rival AC letos. Mrkněte, jak se na jaře slavilo.

Italskou ligu je prostě potřeba zažít. Kromě početné české kolonie také vášniví fanoušci, legendární stadiony a prvotřídní fotbal. Navíc nedaleko od našich hranic!

Neváhejte a kontaktujte nás, případně se podívejte na naši nabídku zájezdů (ZDE).