Bacha na ně! Kdo se řadí mezi černé koně MS v Kataru?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Mistrovství světa v Kataru už je za rohem. Jasně, karty jsou rozdány jednoznačně a favorité typu Brazílie či Portugalska si brousí zuby na triumf. Ale přijedou i jiné zajímavé týmy. Mají některé šanci překvapit? 

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

DÁNSKO Flag: Denmark on Sony Playstation 13.1

U Dánska by se dalo polemizovat, jestli vůbec překvapit může. Jinými slovy, jestli do okruhu širších favoritů nepatří. Dlouhodobě se drží v evropské špičce, vyprávět by o tom mohli i čeští reprezentanti

👉 5 otázek a odpovědí před MS v Kataru

Svou kvalifikační skupinu projeli bez sebemenších problémů, bilance devíti výher a jedné prohry hovoří za vše. K tomu skóre 30:3. Z Dánů jde strach a není se čemu divit. Jejich osu týmu tvoří evropskými ligami prověřená jména jako Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg, Kasper Dolberg či Christian Eriksen.

SENEGAL Flag: Senegal on Sony Playstation 13.1

Afričané na světových šampionátech baví. Pro spoustu fanoušků jsou týmy z tohoto kontinentu velkou neznámou, a to i přes stoupající popularitu tamního mistrovství. Žádnému africkému týmu se zatím na MS nepodařilo udělat větší úspěch, nicméně Senegal by mohl zavedené pořádky změnit.

👉 Poslední šance na zlato? Nejen Messi, ale také Belgie či Chorvaté

Jejich tým je nabitý hvězdami. Prvním krokem bylo vítězství na Africkém poháru národů, v jehož finále Senegalci přetlačili Egypt. A kdo že vlastně pojede? V bráně Mendy z Chelsea, v obraně jeho kolega Koulibaly či Ballo-Toure z AC Milán, evertonský Gueye či hvězda všech hvězd Sadio Mané.

SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ Flag: United States on Sony Playstation 13.1

Američané jsou hrdí téměř na vše a je na čase, aby mohli být extra hrdí i na svou reprezentaci v „socceru“. V severoamerické konkurenci většinou těžko hledají soupeře, světová scéna je však něco jiného. Ve skupině číhá favorit Anglie a nevypočitatelný Irán a Wales.

Klíčem k úspěchu je přesun mladých talentovaných hráčů do Evropy. Jedničkou je Pulisic v Chelsea, ale nevzpomínejme také na McKennieho v Juventusu, Desta v AC Milán, Reynu v Dortmundu či Aaronsona v Leedsu. Tenhle tým bude kousat.

JAPONSKO Flag: Japan on Sony Playstation 13.1

Kdybychom měli brát v potaz pouze kvalifikaci, asi to moc nemá cenu. V Asii totiž Japonci nemají dlouhodobě konkurenci, ve své skupině vyhráli všech osm zápasů a vstřelili v nich 46 branek! Nicméně soupeře jako Myanmar či Kyrgyzstán nejde brát asi úplně vážně.

👉 Jak vidí MS v Kataru sázkovky? Kanárci favority, ostudu udělá Kostarika

Faktem však je, že Japonci na mistrovství světa vždy zanechají výraznou stopu a hlavně skvělý dojem. A řeč není jen o parádních fanoušcích, ale také o fotbale samotném. Na posledním šampionátu za sebou nechali třeba Polsko, ve osmifinále málem vyřadili Belgii. A co letos?

To, jestli byly naše tipy správné, se uvidí až v Kataru. Chcete se o nich přesvědčit na vlastní oči? Díky nám můžete! Ozvěte se nám a naplánujte si s námi zážitek na celý život! Ještě pořád není pozdě. Naše nabídka ZDE.

👉 Než se MS v Kataru rozjede na plné pecky, zkraťte si dlouhou chvíli naším exkluzivním seriálem o historii světových šampionátů!