Pep Guardiola přepsal historii. Buďte u toho s námi!

3 minuty čtení

Je rozhodnuto. Semifinále Ligy mistrů proti sobě letos svede dvojice Real Madrid – Manchester City a Liverpool – Villarreal. Čekají nás tedy anglicko-španělské bitvy o ušatý pohár. Pep Guardiola navíc postupem mezi čtyři nejlepší přepsal historii. Více se dozvíte v následujícím článku.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

NEJČASTĚJŠÍ VÍTĚZ REAL NARAZÍ NA CITIZENS

Real Madrid se na postup do semifinále nadřel možná ještě více, než samotný Bílý balet po výhře 3:1 na Stamford Bridge čekal. Chelsea předvedla v odvetě na Bernabéu heroický výkon, vedla už 3:0 a držela postupový výsledek. Poté ale snížil Rodrygo a o postupu Realu nerozhodl v prodloužení nikdo jiný, než Karim Benzema.

Náskok z prvního zápasu si pohlídal také Manchester City. Atlético Madrid se sice zejména ve druhé půli odvety zvedlo, ale žádná ze šancí za Edersonem neskončila. Na madridské derby tedy v letošním ročníku nedojde, naopak zálusk na první triumf v Champions League si dál dělá Manchester City.

V cestě ale bude mít naopak historicky nejúspěšnější celek nejprestižnější klubové soutěže. Čeká nás obrovský bonbónek letošního ročníku!

26./27. dubna 2022: Manchester City – Real Madrid
Kompletní zájezd: ZDE
Samostatné vstupenky: ZDE
3./4. května 2022: Real Madrid – Manchester City
Kompletní zájezd: ZDE
Samostatné vstupenky: ZDE

GUARDIOLA PŘEPSAL HISTORII

Pep Guardiola se dostal do semifinále Ligy mistrů už podeváté v historii. Žádný jiný manažer se mezi nejlepší čtyři kluby Champions League vícekrát nepodíval! Letošní semifinále Citizens – Los Blancos ale bude vůbec soubojem trenérských velikánů. Ancelotti totiž bude v TOP4 už poosmé.

FENOMÉN UNAI EMERY A SUVERÉNNÍ LIVERPOOL

Šok si pro fanoušky přichystal španělský Villarreal, když ukončil cestu Ligou mistrů vysoce favorizovanému Bayernu Mnichov. Co byla Bavorům platná obrovská herní i střelecká převaha, když Žluté ponorce stačila jediná ojedinělá šance a po remíze 1:1 slavila senzační postup.

Další neskuteční zářez na svou pažbu v evropských pohárech má španělský stratég Unai Emery. Je otázkou, jestli se s dresem Bayernu v Lize mistrů tímto smolným zápasem neloučil Robert Lewandovski. To se pravděpodobně dozvíme až po sezoně.

Senzace letošní sezony z Villarrealu před sebou bude mít v semifinále další těžký úkol. Jako jediný prošel bez větších potíží do semifinále anglický Liverpool, který si poradil s Benficou Lisabon. První zápas vyhráli Salah a spol. v Portugalsku 3:1, odvetu si zahráli i členové širšího kádru a remízou 3:3 dokonali očekávaný postup.

26./27. dubna 2022: Liverpool FC – Villarreal
Kompletní zájezd: ZDE
Samostatné vstupenky: ZDE
3./4. května 2022: Villarreal – Liverpool FC

*DOPORUČUJEME: DVOJZÁPAS MAN. CITY – REAL MADRID, LIVERPOOL – VILLARREAL*

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • Londýnská Chelsea obhajovala titul, letos tedy bude mít Liga mistrů nového vládce. Loni přes Real Madrid přešla v semifinále po výsledcích 1:1 (Pulišič – Benzema) a 2:0 (Werner, Mount), letos už byli Benzema a spol. nad síly The Blues.
  • Z letošních semifinalistů Ligu mistrů již vyhrál Real Madrid (13x) a Liverpool (6x), naopak Manchester City i Villarreal na svůj první titul v Champions League čekají. Dočkají se v aktuálním ročníku, nebo opět uspějí staré známé tváře?

Sledujte naši kompletní aktuální nabídku ZDE.