Anglická snídaně: VARchester jde na titul a Lloris dal víc gólů než Haaland

2 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Hrála se dvě velká derby a sranda byla jako obvykle. Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Dvě velká derby ozdobila víkendový program Premier League. To první se hrálo na Old Trafford, kde Varchester United hostil Manchester City. A že se hlavně po přestávce děly věci. Zářez ve prospěch United doma s Arsenalem, který viděl v televizi i na stadionu každý kromě rozhodčího, komise FA s odstupem potvrdila. Tak uvidíme, jestli se pochlapí i po tom, jak se do hry samozřejmě aktivně vůbec (ne)zapojil Marcus Rashford.

Necháme na posouzení každého z vás, co si o situaci myslíte, protože ten slavný VAR už nás překvapil tolikrát, že vlastně i tohle tak nějak pasuje do koloritu sezony. I když jsou to schopni obhajovat asi jen fanoušci United. Nečekaně.

Nicméně Pep už si poplakal, že prý ligu nemůžou vyhrát. Holt za něco jednu střelu na bránu za poslední dva zápasy schovat musí. Třeba si pak nikdo nevšimne, že více gólů než Erling Haaland dal v roce 2023 i Hugo Lloris.

Tottenham? Těžší soupeř byl Oxford

A tím se plynule dostáváme ke druhému šlágru víkendu. Na Tottenham Stadium se hrálo derby o sever Londýna mezi Arsenalem a domácími Kohouty. V první půli to ale vypadalo, jakoby Kanonýři přijeli na hřiště Bournemouthu. Píše se to takhle? No, to je jedno. Rozdíl byl zkrátka patrný na první pohled a fanoušci Arsenalu začínali slavit tři body zhruba po půl hodině, protože těžší zápas odehráli i v týdnu na hřišti třetiligového Oxfordu v FA Cupu.

Po přestávce sice ještě Slepice přidaly, ale všechny hrozby odvrátil Aaron Ramsdale. A protože vykryl po závěrečném hvizdu i kopačku do zad od domácího fanouška, odjel zpátky domů na Emirates s čistým štítem. Nadvládu Arsenalu nad severním Londýnem pak ještě podtrhl Gabriel Martinelli, který oblékl do barev kanonýrů kameru na Tottenham Stadium. Pověra praví, že tam ta šála létá ještě teď. Jen tak mimochodem, Arsenal na Tottenhamu vyhrál naposledy, když rozhodl Tomáš Rosický.

Překvapení kola? Chelsea porazila Palace

Největším překvapením 20. kola byla bezesporu výhra Chelsea doma s Crystal Palace. Favorit utkání se proti Kepovi Arrizabalagovi ani jednou neprosadil, a tak zůstaly všechny body domácím The Blues. A pokud bylo toho orgasmu pro fanoušky Grahama Pottera a spol. málo, tak ta hlavní radost vypukla o poločasové přestávce při představení stamilionové posily Mykhaila Mudryka, kterou podle jeho výrazu museli unést Mikelu Artetovi z pokojíčku.

Vidět mladíka s ukrajinskou vlajkou na zádech na stadionu, který patřil ještě pár měsíců zpátky kamarádovi Putina, to byl bizár, který se nevidí ani na Barrandově Jaromíra Soukupa. Mimochodem, vedení Šachtaru se nechalo slyšet, že zhruba čtvrtinu astronomické částky věnuje právě na podporu ukrajinských vojáků a jejich rodinám. Všechna čest! Ale kdyby to ještě byly prachy od Abramoviče, to by byla teprve paráda…

A že ještě čekáte na to, jak si vychutnáme Liverpool? Sorry, ale do mrtvých se nekope. Tak jenom pro úplnost: Brighton – Liverpool 3:0, a to navíc není na koho tu ostudu hodit, když nehrál Darwin Núňez.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: