Anglická snídaně: Tuchel a Conte do Oktagonu, vydrží Ten Hag?

5 minut čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Druhé kolo Premier League máme za sebou a o zábavu bylo opět postaráno. Tuchel a Conte už nejspíš jednají s Oktagonem, Darwin si hrál na Zidaneho a v United poslední zhasne! Bavte se s námi.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Šlágr kola se hrál na Stamford Bridge, kde na sebe narazili Chelsea a Tottenham. Nebo vlastně nakonec spíš Thomas Tuchel a Antonio Conte. Ježiš, to byla legrace. Nezaujatej fanoušek brečel smíchy. Atraktivní zápas skončil plichtou, se kterou byli určitě spokojenější Kohouti. Ta největší sranda ale začala po závěrečném hvizdu a od neděle se prý říká, že nejpevnější stisk ruky v Premier League má Thomas Tuchel.

Conte a Tuchel do klece!

Zeptali jsme se našich fanoušků, co na celý incident říkají. A jsme rádi, že máte rádi zábavu stejně jako my. Tak třeba padal návrh, že už pro oba manažery chystá nabídku Ondřej Novotný. Conte versus Tuchel v Oktagonu, to chceme vidět všichni, nebo ne?

Tolik do smíchu možná po zápase nebylo Marcu Cucurellovi. Posila Chelsea, která vypadá jako Levák Bob ze seriálu Simpsonovi, po útoku Romera prý shání v Londýně nejbližší barber shop. Potřebuje asi zastřihnout konečky.

„Kdybych vás teď zatahal za vlasy, asi byste taky reagoval. Tohle je povoleno jen v masochistickém sexu. Jinak ne.“
Louis Van Gaal v roce 2016

VAR asi nestíhal. No co, to se prostě stane…

Darwin jako Zidane, Haaland jako Lukaku

Před sezonou se probíralo, jestli bude lepší posilou Haaland pro Manchester City, nebo Darwin pro Liverpool. Zatím to šlape mnohem líp Guardiolově partě, ta je stoprocentní, naopak Kloppovci dvakrát remizovali – na Fulhamu a doma s Crystal Palace. To už je jako o titulu rozhodnuto? Darwin si navíc asi vzal moc k srdci, když mu v mládí říkali, ať je jako Zidane. Hlavička soupeři, to nemohlo dopadnout jinak než vyloučením. No co, aspoň si odpočine.

Ani Haaland ale při demolici Bournemouthu (4:0) zrovna nezářil. Vlastně ani nebyl vidět, teda kromě asistence u prvního gólu – 0 gólů, 0x faulovaný, 0 přebraných míčů, 0 vyhraných hlavičkových soubojů, 2 přihrávky a 8 (!) dotyků s míčem. Romelu Lukaku si může oddychnout, stále drží rekord za nejmenší počet dotyků s míčem za zápas (7). Ale že se Erling snažil, co to šlo…

Manchester United? Poslední zhasne…

A pak tu máme Manchester United. To už je čirý zoufalství. Ať už s Ronaldem, nebo bez něj. Ukradneš Brentfordu Eriksena a pak na jejich hřišti tečeš 0:4 o poločase. Snad to jeho srdíčko vydrží, tohle už je dost velkej nápor i pro zdravé fanoušky. Ze stadionu chtěli utéct nejkratší cestou, ale sekuriťáci je nepustili. Holt jste se dali na vojnu, rozhodli jste se fandit United, tak si ten kalich hořkosti vypijete až do dna.

Po 100 letech začali Rudí ďáblové sezonu dvěma prohrama a jsou na posledním místě tabulky. Na dno padli naposledy v srpnu 1992. A rival z modré části Manchesteru je první. Může být hůř? Erik Ten Hag prý na druhý den zrušil volno a nechal hráče běhat na tréninku 13,8 kilometrů, protože právě o tolik naběhali v zápase na Brentfordu méně než domácí. Myslím, že teď by někteří hráči radši utekli. Jak se říká hezky česky, poslední zhasne.

Vydrží na lavičce ten Hag, nebo se zařadí do zástupu neúspěšných následovníků Sira Alexe Fergusona? Naši fanoušci ze 47 % hlasovali, že ho do měsíce vyhodí, 28 % stále věří, že to zvedne a vydrží na lavičce roky. A přesně čtvrtina ze stovek hlasujících uvedla, že bude na Old Traffordu do konce sezony a pak půjde.

Máme jeden tip, jak se v Divadle snů udržet déle – maso a mléko pro jeho vysněnou posilu Lisandra Martinéze, aby trochu vyrostl a zesílil. Takovýhle stoper to bude mít v Premier League hodně těžké. Vždyť by ho přehlavičkoval Plavšič. Už teď se těšíme na zápas Liverpoolu s United, to zas bude sranda

Hráč kola: Gabriel Jesus

Ale jedno povzbuzení pro fanoušky United na závěr – loni takhle začal Arsenal a dneska hraje o titul. Teda aspoň podle jeho fanoušků… Co se ale Kanonýrům musí nechat, tak s Gabrielem Jesusem se trefili do černého. To byla ta správná brazilská samba. Při výhře nad Leicesterem (4:2) se podepsal pod všechny góly – dva dal a na dva přihrál. Vysloužil si naše označení hráčem kola.

Myslíte si, že se vyblázní na začátku a pak spadne do šedého průměru Arsenalu, nebo může prohánět nejlepší střelce Premier League? Podle 57 % našich fanoušků na sociálních sítích Jesus klidně může vyhrát tabulku střelců, podle dalších 38 % je to taky klidně možné, protože prostě bude patřit k nejlepším. A jen 5 % hlasujících si myslí, že ne, protože jsou tam prostě lepší. Do všech anket se zapojilo na sociálních sítích kolem tisícovky našich fanoušků. Děkujeme!

Z naší nabídky doporučujeme

Už první kola ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: