Anglická snídaně: Trefil už Gareth Bale Hole-in-one?

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. I když se nehrála Premier League, o to větší sranda byla v FA Cupu. Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Velkou kariéru ukončil Gareth Bale. Vyhrál, co se vyhrát dalo a v našich srdcích zůstane jako nejlepší golfista mezi fotbalisty. Teď je ale čase pověsit kopačky na hřebík. Ve svém rozlučkovém dopise řekl, že se cítí neuvěřitelně šťastný, že si splnil svůj sen hrát sport, který miluje. Buď tedy končí i s golfem, nebo ještě na greenu netrefil Hole-in-one. Tak budeme držet palce, největší sportovní úspěch tě pořád čeká, Garethe!

Vítěz zápasu? Admin Stevenage!

Největší překvapení se stalo na stadionu Stevenage, kde domácí tým hrající čtvrtou nejvyšší soutěže League Two vyřadil Aston Villu! Stevenage neexceloval jen na trávníku, dařilo se i na sociálních sítích. A to ještě admin netušil, že jeho tým v závěru otočí výsledek a půjde dál. Teď aby byli v dalším kole marketéři Stoke City na pozoru.

Liverpool si zápas s Wolves po domácí remíze 1:1 ještě zopakuje. Jakoby toho na Jürgena, který nonstop brečí na těžký program, nebylo moc. Tak si to holt mezi zápasy na Brightonu a doma s Chelsea střihnete ještě jednou, no. Výhodu má aspoň v tom, že s Chelsea se snad momentálně ani nedá ztratit body. Manchester City vyhrál v béčkové sestavě 4:0 a ani se na postup nenadřel.

Graham Potter – Agent 007

Zato fandit Chelsea, to je teď dřina. Je teprve začátek ledna a tým Grahama Pottera už stihl vypadnout z FA Cupu, Carabao Cupu a je desátý v lize. Ale co, zase mají Joao Félixe. Potterovi už se začíná přezdívat Agent 007 – 0 výher v roce 2023, 0 trofejí, 7 proher z posledních devíti zápasů. Fanoušci Chelsea dokonce na stadionu City skandovali jméno Thomase Tuchela. Jo, to byly časy. Teď už je jen otázka, kdo je nejlepší desítka v lize.

Ba co víc, ostudu jim dělají i bývalí hráči. Tak třeba Frankie Lampard se nechal slyšet, že rozdíl mezi Arsenal a Chelsea je momentálně tak markantní díky masivní investici Kanonýrů. Tak pro pořádek – Arsenal utratil za poslední dva roky 265 milionů liber, Chelsea za poslední čtyři měsíce 315 milionů liber. Matematika ti jde asi jako trénování, Frankie…

Arteta má strach z Guardioly

Jako čert kříži se Mikel Arteta vyhýbá zápasům proti svému učiteli Pepu Guardiolovi. Na podzim to ještě vyšlo a jejich ligový zápas byl přeložen. Teď, když věděl, že by na Citizens musel narazit v dalším kole FA Cupu, tak dělal co to šlo, aby vypadl už na třetiligovém Oxfordu United. Na střídačce nechal brankáře Ramsdaleho, stopera Salibu nebo kompletní středovou trojici s možná nejlepší hráčem Premier League momentálně Martinem Odegaardem.

Ještě v první půli se zdálo, že by Artetovi mohl plán vyjít. Stav byl 0:0 a blíže ke gólu měl Oxford. Po přestávce ale Kanonýři přece jen zabrali a vyhráli 3:0. Dvě branky vstřelil Eddie Nketiah, který dal v roce 2023 více gólů než Erling Haaland. Ale to i Darwin, jen tak mimochodem. 🙂 A ještě něco, v posledních 24 zápasech dal „Orel Eddie“ 17 gólů. Dejte mu Zlatý míč! Mikel to má spočítané a my se máme na co těšit – Arsenal se utká se City hned třikrát za necelé tři měsíce!

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: