Anglická snídaně: Pane Boehly, kolik hodin je teď v Americe?

2 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Že se o víkendu nehrála Premier League? Nevadí, na řadu přišly možná ještě zajímavější zápasy v FA Cupu. Arsenal není kapela, Mitoma čeká na Chelsea, ten Haag je horší než Solskjaer, Maguire sbírá Zlaté míče a senzační vítězství Spurs na Prestonu. Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Arsenal konečně prohrál! Začali si ho plést s kapelou, když pořád někde vyhrával, tak prostě Arteta poslal na plnou palbu City půlku béčka. Stejně se hrál vyrovnanej zápas a Haalandovi se o Robu Holdingovi ještě teď zdá, ale nakonec to dopadlo. Kanonýři vypadli ze soutěže, kterou hrát nechtěli, a Manchester City se může radovat z (bez)cenného skalpu. V tento moment se hodí připomenout, že co Mikel Arteta usedl na lavičku Gunners, tak Arsenal neprohrál zápas Ligy mistrů. WoW! 🙂

Tak trochu podle očekávání skončil Liverpool na svém „oblíbeném“ soupeři Brightonu. FA Cup už se jich netýká, v Lize mistrů je čeká Real Madrid a v Premier League ztrácejí na první Arsenal 21 bodů! No, to nejsou hezké vyhlídky. Mimochodem, viděli jste, co zase provedl s obranou The Reds Kaoru Mitoma?! Neuvěřitelný. Tohohle borce Brighton přivedl z japonského Kawasaki za 3 miliony euro a jede fakt jako motorka.

Teď jen čekáme, kdo se o něj začne zajímat jako první a proč zrovna Chelsea. Ta už z FA Cupu vypadla v minulém kole a v lize je snad zachráněna, tak si možná Todd Boehly užívá dovolenou doma v Americe. Proto to tak trvá. Nevíte, kolik je tam teď hodin, že ještě na Amex Stadium nevolal? Podle kuloárních zpráv se pro japonského šikulu chystá smlouva do roku 2072. Do bojů o desáté místo se bude hodit.

United v poháru postoupili dál přes Reading (3:1), kde se nám představil v plné parádě po letech mimo Premier League samuraj Andy Carrol. Sáňky v létě, redka, čau… Takhle si tě přesně pamatujeme Andy, paráda! Kredit samozřejmě patří Casemirovi. Před sezonou se United mnozí smáli, že dávají 70 mega za úspěchy přesyceného třicátníka, ale pánové, tohle je nákup sezony. Ve světle cenovek za poslední měsíce (díky, pánové Antony a Mudryku) byl vlastně za hubičku. Asi jako když si jdu v neděli ráno na vesnici koupit rohlíky, prostě zadarmo.

Ten zápas ale ani nemohl dopadnout jinak. Návrat do základní sestavy totiž prožil nejlepší stoper na světě Harry Maguire. Mnozí, kdo si z něho dělají srandu, si možná ani neuvědomují, že Maguire s Messim mají dohromady více Zlatých míčů (7), než Cristiano Ronaldo, Haaland, Benzema, Mbappé a Lewandowski dohromady (6)… Harry on fire!

Jen tak mimochodem, aby fanoušci United nebyli tak na hrušce, Erik ten Haag má zatím horší bilanci na začátku svého angažmá, než-li Ole Gunnar Solskjaer. Erik za prvních 20 utkání posbíral 39 bodů, Ole o bod více. Ten pád přijde, není otázka jestli, ale kdy. Nebojte se.

Největší senzace tohoto kola FA Cupu se udála na hřišti druholigového Prestonu, kde zvítězil Tottenham 3:0. Ba co víc, dva góly dal Son Heung-Min, který přitom v lize vypadá, že skrz ty šikmý oči nevidí, kde je branka. Ježiš, to byl takhle na konec strašnej „vtip“. No nic, třeba to příští týden bude zase lepší. Mějte se!

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: