Anglická snídaně: Loučí se legendární Phil Jones, Auba slaví titul!

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! Phil Jones se po letech rozhodl přestat ždímat kasu United, Aubameyang slaví svůj první titul v životě a Arsenal začíná prodávat zápasy. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Kanonýři byli o víkendu rozstříleni Brightonem 0:3 a definitivně odevzdali titul do rukou Manchesteru City. Asi už to parta Mikela Artety zabalila a začíná rozdávat potřebným. Brighton hraje o poháry, o víkendu jedou Gunners na půdu o záchranu bojujícího Nottinghamu. Tak uvidíme, kolik nabídnou sudů.

Jen tak mimochodem, když se Cityzens nyní napevno ukotvili na čele tabulky, byli na prvním místě v součtu za celou sezonu dohromady 28 dní. Arsenal do té doby 247… Inu, lepší pozdě, než-li později. Arsenal může těšit aspoň fakt, že bude jediným londýnským klubem v Lize mistrů (zdravíme Chelsea a Tottenham). Aktuálně tým z modré části Manchesteru drtí sérii jedenácti výher v řadě v Premier League, a když tam i Gündogan vypadá jako fotbalista, tak už není co dodat. Respekt, Pep! A Manchester City skončil před United v každé sezoně od doby, kdy Sir Alex Ferguson odešel do důchodu.

Loučí se legenda: Phil Jones

Ve druhé polovině Manchesteru je zase pochmurno. United vyhráli z posledních pěti ligových zápasů jen dva a už jim za zády dýchá probuzený Liverpool. První nápor ďáblíci odpálili poslední výhrou s Wolverhamptonem 2:0, pod kterou se pojišťující brankou v nastavení podepsal navrátilec Alejandro Garnacho. Přestože byl dva měsíce na marodce, stačilo mu devět minut na place, aby překonal sezonní střeleckou bilanci Mykhaylo Mudryka.

Tu největší ránu ale dostali fanoušci Manchesteru United až po víkendu. Nikdo z nás si to neuměl představit, ale každá éra jednou končí a i ty největší legendy jednou musí odejít. Čas Phila Jonese nastal právě nyní. Vítěz Premier League, FA Cupu, Evropské ligy a miláček davů v létě po dlouhých a krásných 12 letech opustí Manchester United. Rest In Peace.

V Chelsea si utírají slzy librama, Auba slaví titul

Chelsea je aktuálně na vlně a drtí Premier League sérií dvou zápasů bez porážky v řadě, kterou naposledy zažila v první polovině března. Naposledy se Lampard a spol. vytáhli cennou domácí remízou 2:2 s Nottinghamem, gratulujeme! A už je jasné, že dalším trenérem, který si na Stamford Bridge pokazí reputaci, bude Mauricio Pochettino. I když počkat, může si vlastně pokazit reputaci někdo, kdo byl v Tottenhamu?

Přesto někteří i v Chelsea slaví. Nebo takhle, tam slaví všichni, Todd Boehly si z toho udělal hračku, kde na výsledky nikdo nehraje a s těmi platy asi těžko doma někdo z hráčů brečí do polštáře. Nebo možná brečí, ale librama se slzy přece jen utírají lépe. A navíc Pierre-Emerick Aubameyang vyhrál La Ligu s Barcelonou poté, co za ní v této sezoně odehrál osm minut. Získal tak svůj první titul v kariéře. Pak že má špatnou sezonu.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Finále FA Cupu: Manchester City – Manchester United v londýnském Wembley (letecky, kompletní zájezd)
  • West Ham – Leeds (letecky – nejlevnější zájezd na Premier League zbytku sezony, kompletní zájezd)
  • HOKEJ: Vstupenky na zápasy českého týmu (MS 2023 Riga, kompletní nabídka)