Anglická snídaně: Kane do Arsenalu a Milner do každého týmu

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Uplynulé kolo nabídlo nového agenta v Arsenalu, fanouška Gunners v barvách Tottenhamu, který kokrhá, ale nekouše, uplakané manažery, nebo Mudryka, který z lítosti Pottera zůstal v kabině. A hádejte, kdo je nejlepší střelec Liverpoolu od Kataru? 

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

„Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali.“ Tímhle trapným klišé ze Světa neúspěšných se po sobotní ostudě na Evertonu museli utěšovat fotbalisté a fanoušci Arsenalu. Prohra přijít musela, vem to čert. Horší je, že další agent z Chelsea Jorginho nastoupil a po minutě už Arsenal prohrával.

David Luiz a Willian se ještě teď za břicho popadají. Nakonec ale Kanonýry jejich nečekané zaváhání mrzet fakt nemuselo. Převlékli kabát a jako oddaní fanoušci Tottenhamu pomohli porazit svého rivala ze City.

Harry Kaně přiblížil milovaný Arsenal k titulu

Harry Kane totiž ukázal červeno-bílé srdce a zavzpomínal, kde mu bylo vždycky nejlépe. Tedy ještě před tím, než se toho mladého a tehdy ještě obtloustlého chudáka v akademii Arsenalu zbavili. Harrymu tak nezbylo nic jiného, než vzít zavděk kariérou s Audi Cupem. Nicméně na Manchester City to stačilo – 1:0. Kane dal v Premier League už 200 gólů, před ním jsou jen Wayne Rooney (208) a Alan Shearer (260). Jak se vlastně u Slepic ty góly slaví? Kiki-riki?!

Trest pro City? Jedna snídaně Mansoura

Jen tak mimochodem, Erling Haaland odešel v této sezoně s nulou v kolonce branek ze zápasů proti Liverpoolu, Chelsea, Manchesteru United i Spurs. Arsenal se asi ve vzájemných bitvách nemá čeho bát.

A aby toho na Sky Blues nebylo málo, tak v pondělí byli obviněni Premier League z údajného porušení četných finančních pravidel v letech 2009 až 2018. Rozsah sankcí je pestrý, prý může dojít i na odpočet bodů po vzoru mafiánů z Juventusu nebo na vyloučení z ligy.

Ale vzhledem k tomu, jak se většinou v Evropě řeší Financial Fair Play, čekejme trest ve výši jedné průměrné snídaně Mansoura bin Zayeda. A nebo deset ran holí a pět minut klečení v koutě. Nicméně v jedné věci mohou být Citizens klidní. Údajně se FIFA rozhodla, že všechny tituly z Champions League jim nechá. 🙂 A Chelsea a Financial Fair Play nic? Ptám se jen tak pro kamaráda…

Pavel Vrba by byl na Guardiolu pyšný

Zápas United s Crystal Palace přinesl očekávané vítězství Rudých ďáblů a také jedno kabaretní vystoupení v podání Prasemira. Že by měl jít do blázince? Možná. Ale nám třeba přijde, že už hráblo všem manažerům, kteří zrovna nevyhráli.

Klopp nepočítá Wolves třetí gól, protože v tu dobu byli Vlci poprvé za druhý poločas za půlkou. Guardiola je zase unavený z cestování, takže pospíchá z tiskovky pokaždé, když dostane nepříjemnou otázku. Pavel Vrba by byl pyšný. No a pak je tu Mikel Arteta, který prý své hráče miluje po prohře víc, než před týdnem, měsícem nebo před rokem. Zajímavá úchylka.

Další kolo přineslo i další krvácení očí fanoušků Chelsea. Po remíze 0:0 s Fulhamem se hodí říct, že Marcus Rashford dal od konce mistrovství světa sám více gólů než celý tým ze Stamford Bridge. Pokud si někdy myslíte, že život je nespravedlivý, pamatujte, že Chelsea podepsala více hráčů, než vyhrála zápasů. A když už se jeden nákup povede jako třeba Benoit Badiashile, se kterým Chelsea udrží tři čistá konta, tak ho prostě vynecháte ze soupisky pro Ligu mistrů. Hm, asi se to tak v americkém fotbale dělá, co já vím.

Mudryk jako nový Hazard? Jen proti Milnerovi

A také nesmíme zapomenout, že Mykhailo Mudryk by asi potřeboval hrát každý týden proti 92 letému Jamesu Milnerovi, aby vypadal jako nový Hazard. V soubojích s Tétém už to byl zase jen přeplacený klučina z Ukrajiny, který se 45 minut potuloval po hřišti, než jej Graham Potter z lítosti o poločasové přestávce vystřídal. Todd Boehly už má tedy plán na léto. Milnera do každého týmu!

Wout Faes – nejlepší střelec Liverpoolu

A když už jsme u těch průměrných klubů, tak o prohře 0:3 Liverpoolu s Wolves už jsme se lehce zmínili. Hodí se tedy doplnit jen fakt, že od MS v Kataru je nejlepším střelcem Liverpoolu Wout Faes. Že vám to nic neříká? To je ten týpek z Leicesteru, co si dal na Anfieldu dva vlastní góly. Pak už přidali jen po jedné brance Salah, Van Dijk, Bajcetic a Oxlade-Chamberlain.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: