Anglická snídaně: Kabinu United navštívil obávaný Holanďan de Bakl

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Agent 007 v United, kabinu navštívil Holanďan de Bakl a Conte bude prvním manažerem měsíce z nemocnice. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Šlágrem kola bylo velké derby mezi Liverpoolem a United. Nejlepší United za posledních deset let, proti nim Liverpool z formy. Podle fanoušků Rudých ďáblů jasná záležitost. A ona fakt byla, jen se jich na to nemůžeme zeptat, protože se ještě schovávají v kanálech. Takhle to holt dopadá, když si půl roku myslíš, že jde Cody Gakpo k tobě a nakonec jsi rád, že ti nedal hattrick…

Když jsme minulý týden upozorňovali na to, že Mudryk v tomto kole dostojí svého jména Agent 007 (7 zápasů, 0 gólů a 0 asistencí) – což se mu pochopitelně „povedlo“, ještě jsme netušili, že Agentem 007 tohoto kola bude Erik ten Hag. Dokonce se proslýchá, že ho na lavičce United nahradí jiný Holanďan de Bakl.

První set skončil kanárem 6:0 a střídající Firmino pak rozjel druhou sadu gólem na 7:0, než ten Hag zbytek zápasu skrečoval a hodil na hřiště ručník. Nicméně jedno pozitivum bychom přece jen našli. Naposledy šli United po titulu zhruba týden, než si je podal Arsenal, teď jim to vydrželo do další facky skoro dva týdny. Člověk se má radovat z maličkostí.

Cristiano Ronaldo se u své pozlacené televize někde v tramtárii musel za břicho popadat, když viděl na hrotu United Wouta Weghorsta. Neříkal náhodou ten Hag, že se mu CR7 nehodí do koncepce, protože potřebuje rychlého útočníka do presinku a práce pro tým? Ehm…

Chelsea svým pátým gólem v roce 2023 rozstřílela na sra*ky Leeds (1:0) a vyrovnala tak Real Madrid v nastřílených gólech na anglické půdě.

A když přeskočíme na druhý konec Londýna, tak gratulujeme Antonio Contemu k nominaci do nejlepší trojice na manažera měsíce února, i když byl na lavičce v únoru jen při prohře 1:4 s Leicesterem… Asistenti ale holt nominováni být nemohou a Spurs pak chytili vítěznou slinu. Nikomu nepřejeme nic zlého, ale tady se možná prodloužení rekonvalescence Conteho nabízí.

To Arsenal první hodinu ještě vyběhával kocovinu po středeční výhře nad Evertonem a prohrával s posledním AFC Bournemouth 0:2. Nakonec ale gólem na 3:2 doslova minutu po dvanácté otočil výsledek Reiss Nelson. Ten mimochodem odehrál v této sezoně 85 ligových minut a má na kontě 3 góly a 2 asistence. Erling Haaland si může oddychnout, že je víc v nemocnici než na hřišti.

Mimochodem při výhře City nad Newcastlem 2:0 byl asi zajímavější než fotbal fight mezi Haalandem a Danem Burnem. Ale co je nejdůležitější, Guardiolův tým má všechny body a zůstává na kontakt Arsenalu.

A když už jsme u těch statistik, tak Gabriel Martinelli tentokrát gól nedal, a přesto jich má na svém kontě víc než Son, Kulusevski a Richarlison dohromady. Na druhou stranu víc gólů než Richarlison dal i Emiliano Martinéz, tak nic. To Philip Billing z Bournemouthu otevřel skóre po devíti vteřinách hry, ale nakonec to jeho týmu na body nestačilo. A aby toho nebylo málo, tak se nedostal ani do historických análů. Nejrychlejší gól stále drží Shane Long z utkání Southamptonu proti Watfordu v dubnu 2019. Tehdy mu na to stačilo 7,69 sekundy.

Pro úplnost pak ještě dodáme, že West Ham dostal na Brightonu čtyřku a Daniel Křetínský úspěšně pokračuje v plánované demontáži dalšího klubu. Od té doby, co vstoupil brněnský byznysmen do West Hamu, tak se přestalo anglickému klubu dařit. Ale zase se najednou začalo dařit Spartě. Teď má údajně koupit další akcie West Hamu. Tohle nemůže dopadnout jinak – gratulujeme na Letnou k titulu a West Ham míří do druhé ligy. Tak aspoň se zlevní dresy…

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: