Anglická snídaně: Grealish nepřekvapil a Allardyce dělá, co může

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! Grealish zase přepískl oslavy, Arsenal si vydělal na dokopnou, Allardyce uplácí rozhodčí, Casemiro místo škrcení skóroval a Evan Ferguson nikdy nic nevyhraje. Proč? To najdete v souhrnu 37. kola!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Předposlední kolo definitivně rozhodlo o titulu pro Citizens. Arsenalu došla pára a sloník spadl ze stromu už pár týdnů dozadu, tak si parta kolem Mikela Artety aspoň vydělala na dokopnou a pustila za pár sudů body Nottinghamu, který je v boji o záchranu potřeboval jako sůl. Mimochodem pár týdnů zpátky se ještě prodávaly lístky na poslední kolo Arsenalu proti Wolverhamptonu na černém trhu v přepočtu i za čtvrt milionu korun. U oslav titulu chtěl být každý. Teď by možná museli překupníci k lístkům ještě připlatit, aby na to někdo jel.

Alkoholik na lavici, Jarda Kužel do základu

Naopak Manchester City vypadá na konci sezony nepolapitelně, a protože se dozvěděl o zisku titulu po ztrátě Arsenalu večer před svým zápasem, bylo zajímavé si počkat, jak kdo bude slavit a jak bude vypadat základní sestava v neděli proti Chelsea. Asi nikoho nepřekvapilo, že Jack Grealish to přepískl a posadil se na lavičku. Naopak poprvé v sezoně se do sestavy dostal Kalvin Phillipls. Tlouštík si na svou šanci musel počkat 37 zápasů, než přijela Chelsea. Proti nikomu jinému by si tam Pep Guardiola manchesterského Jardu Kužela dát nedovolil.

Výsledkem bylo vítězství béčka Citizens nad Chelsea ve vycházkovém tempu 1:0. Manchester City měl v zápase dost možná nejdražší lavičku v historii Premier League. Jen mezi náhradníky zůstali De Bruyne, Haaland, Grealish a spol., lavička prý měla hodnotu přibližně 479 milionů liber. To je výzva pro Todda Boehlyho, přestupák se blíží! Mimochodem Guardiola získal svůj jedenáctý titul celkově a takový Phil Foden jich má pět v Premier League, zatímco Lampard, Vieira nebo Cristiano Ronaldo po třech. Občas se holt vyplatí i prosedět život na střídačce, když jste ve správném týmu.

Liverpool po sedmi výhrách v řadě remizoval doma s Aston Villou, a přestože natáhl sérii neporazitelnost na deset zápasů (naposledy padl 1. dubna na Etihad), tak ho pravděpodobně bude stát tato ztráta Ligu mistrů. United totiž vyhráli na Bournemouthu 1:0, protože Casemiro tentokrát nikoho neuškrtil a radši dal gól. Mimochodem, když jsme u Liverpoolu a United. Pamatujete si na ty vtípky z října minulého roku, kdy měl brazilský (ne)šikula Antony tři góly a Mo Salah dva? Tak jen pro úplnost, o osm měsíců později je Antony na čtyřech a Salah na devatenácti.

Ferguson jako Kane? Jako že nic nevyhraje?

Do pohárové Evropy se poprvé v historii kvalifikoval Brighton, nic už na tom nezmění ani poslední kolo. Opět na sebe upozornil Evan Ferguson, který nasázel v 18 letech už šest branek. Potenciál je v něm obrovský, ale protože je přirovnáván ke kapitánovi Albionu Harry Kaneovi, znamená to, že pravděpodobně nikdy nic nevyhraje. Každopádně my se máme na co těšit, ten kluk je borec!

Sam Allardyce se po návratu do Premier League baví. Během posledního zápasu na West Hamu, kde Leeds padl 1:3, našel ležet pět liber u trávníku a hned utíkal za čtvrtým rozhodčím s úplatkem. Ani nebylo třeba běžet do kabiny rozhodčích, ve Fortuna:Lize by si měli vzít příklad. Ten dědula si prostě užívá důchod a náladu mu nezkazí evidentně ani to, že pravděpodobně svůj Leeds v Premier League nezachrání. I když pozor, v posledním kole mají doma Tottenham. Moc lehčích soupeřů už v soutěži nenajdete.

Dean Smith si zahrál na Martina Haška

V pondělní dohrávce nastoupil Leicester na hřišti Newcastlu, a přestože potřeboval body do boje o záchranu jako sůl, nechal manažer Dean Smith jen na lavičce svého nejlepšího střelce Harveyho Barnese (12) i svého nejlepšího nahrávače Jamese Maddisona (9). Zvolil tedy taktiku takzvaně na Martina Haška, který zase hraje o záchranu s Brnem ve Fortuna:Lize bez nejlepšího střelce ligy Jakuba Řezníčka. Hašan holt udává trendy a je vzorem pro trenéry po celém světě.

On kouč Dean Smith asi obecně moc nevěděl, která bije, když na Newcastlu bránil remízu 0:0, která jeho tým udržela kolo před koncem na sestupových příčkách. Teď po bezbrankové plichtě sice dýchá, ale všichni tak nějak tušíme, že lape po dechu z posledních sil. Naopak Newcastle je po dlouhých 20 letech zpátky v Lize mistrů. Naposledy si znělku Champions League poslechla parta kolem legendárního Alana Shearera.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. S námi ale nemusíte zažít jen fotbal, ale i mnohé další sportovní nebo jiné kulturní akce. Podívejte se na naši nabídku finálových zápasů jako vrcholů sezony a další plánované akce.