Anglická snídaně: Fotbalový Bůh má smysl pro humor

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Fotbalový Bůh měl tento víkend velký smysl pro humor, když nejprve nechal dát góly Richarlisona s Mudrykem, ale pak je pochopitelně pro VAR odvolal, protože tihle kluci by netrefili ani moře, kdyby spadli z lodi.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Jen pro zajímavost, Richarlison už „dal“ letos v PL dva góly, po obou sundal dres a oba byly odvolány. Výsledek? V kolonce gólů pořád 0 a 2 žluté karty navrch. Gratulujeme.

Kdo je to Mudryk?

Když už jsme u toho Mudryka, na něho se teď ptají fanoušci Arsenalu, kdo to vlastně je. Ještě před pár měsíci brečeli, že je zradil odchodem do Chelsea, teď slaví jako smyslů zbavení. Mudrykova „béčková“ varianta Leandro Trossard zapadla do sestavy Kanonýrů jako prdel na hrnec a proti Fulhamu jako první hráč v historii Premier League nasbíral hattrick asistencí za poločas ve venkovním utkání! „Málem jsme podepsali ukrajinského Gervinha a teď máme tohle. Vyhnuli jsme se kulce,“ píší fanoušci Kanonýrů na diskusních fórech v Británii.

Gunners mají co slavit, Arteta na Fulhamu vyhrál svůj 100. zápas na lavičce a jako bonus přepsal další rekord. Arsenal se stal prvním týmem v historii Premier League, který vyhrál pět venkovních londýnských derby v řadě bez obdrženého gólu. Pokud jsme u zápisů do historických análů, tak na uplynulé kolo bude vzpomínat Jack Harrison z Leedsu. Stal se teprve pátým hráčem, který v jednom utkání stihl gól, asistenci a vlastňák. Tak příště ještě bitku a bude to komplet.

Po hodech přišla bolest břicha. Co na to Miss Penalta?

Po hodech přišla zase bolest břicha v Liverpoolu. Jo, tohle nejsou United. Tomu už se fakt nejde nesmát. Jeden víkend rozstřílíte ve slušné formě hrající Man United 7:0, neuplyne ani týden a vy prohrajete s Bournemouthem. Ano, s tím Bournemouthem, kterému jste na podzim dali doma 9:0. Na tenhle tým fakt nevsázejte. Stačí, že měl vsazeno Mo Salah, jinak si tu penaltu nejde vysvětlit. Egyptský faraon už byl na ostrovech pokřtěn na Miss Penalta, Sergio Ramos tiše závidí. Na Liverpoolu se teď bude pít 7up with Zero sugar.

Co je to ale proti Woutu Faesovi. Tenhle stoper Leicesteru, to je fakt tragéd roku. Ano, ani Harry Maguire toho na lavici tolik nevymyslí. Nejdřív si dá dva vlastňáky v jednom zápase na Anfieldu, teď se nechá vyloučit za druhou žlutou v 87. minutě za rozhodnutého stavu 1:3. Tenhle týpek se fakt povedl, jen co je pravda.

United efekt a Rashford, co si hraje na Bruna

Na Olds Trafford opět zavládl Prasemiro. Brazilský středopolař hraje na hraně, to se dobře ví, přesto za celou kariéru nevyfasoval přímou červenou kartu. Až pak přestoupil do Manchesteru a United efekt na sebe nenechal dlouho čekat. Poslední tři zápasy, dvě přímé červené a další čtyři zápasy na tribuně. A to se vyplatí.

Od té doby, co fanoušci Rudých ďáblů začali dávat Rashfordovi Zlatý míč, vyšel v lize dvakrát střelecky naprázdno nejen Rashford, ale i celý Manchester. A jako bonus tam zkusil hodit lachtana ve vápně jak Limberský. Holt už chudák sedí vedle Bruna Fernandese v kabině moc dlouho, ale rozhodčí mu to tentokrát nesežral. United tak po více než poločase v oslabení s posledním Southamptonem jen remizovali 0:0 a fanoušci zalézají zpátky do kanálů. Jen tak mimochodem, tenhle „aspirant na 4 trofeje“, jak se nazývají, ztrácí na Arsenal 16 bodů. Těsně.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: