Anglická snídaně: Cityzens znásilnili Arsenal a Kanté na hrot!

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! Manchester City ve šlágru sezony znásilnil Arsenal a celý konec května prochlastá, Richarlison ztrácí gól na Holdinga a Lampard jde do boje s Kantém v útoku. Výsledkem je pět proher a skóre 1:9. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Znásilnění, hra kočky s myší nebo vraždění neviňátek. Říkejte si tomu, jak chcete, ale jedno je jisté. Manchester City v očekávané válce a hlavním taháku v boji o titul nedal Arsenalu čuchnout a fanoušci Kanonýrů spadli zpátky na zem – 4:1.

Po vzájemném zápase má Manchester City šanci na titul podle statistických výpočtů 91%, na Arsenal zbývá poslední 9%. Jinak řečeno je rozhodnuto a sloník už se válí zpátky v bahně pod stromem. Naopak Cityzens zapnuli v pravý čas a stále mohou získat i treble. A vzhledem k tomu, že v lize má Arsenal svých problémů dost a ve finále FA Cupu narazí na United, kde hrají takoví borci jako de Gea, Maguire nebo Dalot, zdá se, že fanoušci City (oba dva) budou na přelomu května a června permanentně v lihu. 🙂

Strhující souboj na dálku ještě probíhá v severním Londýně. Čtvrtý stoper Arsenalu Rob Holding se gólem proti Manchesteru City pustil do trháku a v souboji s 60 milionovou posilou Tottenhamu Richarlisonem vede aktuálně na góly 1:0.

Premiéru na lavičce Tottenhamu si odbyl dočasný manažer za dočasného manažera Ryan Mason. V posledním utkání v Newcastlu, ještě pod Stellinim, Tottenham prohrával od druhé minuty, proti Manchesteru United vydržel do sedmé minuty. Progres tam je. Tottenham navíc po přestávce zaútočil na ementál v obraně United a nakonec získal bod za remízu 2:2. Boj o čtyřku zaručující Ligu mistrů bude ve zbytku sezony nesmírně zajímavý – Newcastle 62, United 60, Tottenham 54, Aston Villa 54, Liverpool 53…

Za zmínku stojí ještě počínání Unaie Emeryho, který už vytáhl Aston Villu na šesté místo. Stačilo se zbavit Gerrarda a ono to jde, ne že ne. A když vidíme, v jaké formě hraje Tottenham, který ještě tak třikrát do konce sezony změní trenéra, mohou Villans snít třeba i o Lize mistrů.

Tu už má zdá se jistou Newcastle, který jak na podzim nudil defenzivním pragmatismem, tak momentálně baví. Minulé kolo nasázel šest gólů Tottenhamu, nyní čtyři Evertonu. Pálí to Alexanderu Isakovi, který dal v sezoně 10 gólů ze 16 zápasů. Škoda jen, že stačí, aby trochu foukalo a už je na marodce.

A pak tu máme Chelsea, která ztrácí na titul 36 bodů, na čtyřku v Lize mistrů 21 bodů a na záchranu má náskok deseti bodů. Naposledy si pro povinné body na Stamford Bridge dojel Brentford, který si na druhý konec Londýna zajel na pouťák a v poklidném tempu vyhrál 2:0. Mimochodem hráčem zápasu byl vyhlášen brankář Brentfordu David Raya. Asi byl oceněn za to, že neusnul a nebál se sám na své polovině. Frankie Lampard má ve své druhé štaci na lavičce Blues fenomenální bilanci – 5 zápasů napříč soutěžemi, 5 porážek a skóre 1:9. Gratulujeme.

Posledních 20 Lampardových zápasů: 17 proher, 2 remízy, 1 vítězství. Tenhle tělocvikář (ne, to opravdu není trenér, natož manažer) se navíc rozhodl, že nejlepší obrana je obrana. Chelsea utratila v lednovém přestupovém okně 323 milionů a proti Brentfordu začala s přední trojicí Kanté, Gallagher, Sterling. Ne, to není záloha, tihle opravdu měli dávat góly, zatímco se na ně Félix nebo Mudryk dívali z lavičky. Ještě štěstí, že se celý svět koukal na City – Arsenal.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Finále FA Cupu: Manchester City – Manchester United v londýnském Wembley (letecky, kompletní zájezd)
  • Trojzápas Premier League v Londýně (letecky na Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Man. United, Fulham – Leicester, kompletní zájezd)
  • Manchester United – Brentford (letecky na Premier League, kompletní zájezd)