A zase ten Bayern! Vychytá Petr Čech premiérový postup?

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu Tak určitee

Ať žije fotbal!
… A ten evropský pohárový obzvlášť. To, na co jsme všichni od středy večera čekali, se dnes stalo skutečností. Konečně jsme mohli jít v pondělí do práce a UEFA vylosovala dvojice osmifinálových zápasů. Jak se říká v žargonu prodejců trdelníku, to pravé ořechové začíná až nyní. Jasně, i skupinové zápasy jsou super, ale hrozba vypadnutí nutí i Mesuta Özila běhat o trochu rychleji.

Okamžitě po ukončení skupinových bojů bylo jasné, že začínají velké kalkulace. Kdo s kým, jak se mu vyhnout a že koho bych nejvíce nechtěl takto brzy dostat. Do větve vítězů se dostal například Leicester, ale i Monaco, anebo Neapol.

Na druhé straně v skupině poražených si trůnil Real Madrid, Manchester City, Bayern, anebo Paříž Saint Germain. Možné bylo vše, jasné bylo pouze to, že se nemohou setkat dvě mužstva z jedné země a jedné skupiny. Real si s Barcelonou zahrje až později. A celý svět sa smál Arsenalu, který konečně vyhrál skupinu, ale jeho osudový Bayern skončil druhý. Takže nebylo o čem.

bayern-munich-laugh  arsene-wenger

V Nyonu si míčky s kamarády podával Ruda Gulit a vyšly zajímavé konfrontace:

15492214_1429193513793773_5175569874352654975_n

#Real MadridSSC Neapol

Rekordní vítěz Ligy mistrů si to střihne proti mužstvu, které za slávou táhne Marek Hamšík. Pod Vesuvem vybuchne sopka i aniž by ji probudilo zemětřesení. Nejslavnější klub světa k vám na návštěvu nechodí každý den a proto mu kromě pizzy s panna cotta určitě domácí nabídnou i slušné ofenzivní manévry. Pokud se do té doby zotaví i Milik, má se Ramos na co těšit.

hamsik-vs-cr7

Na druhou stranu nesmíme zapomínat, že v zápase je Real favoritem i aniž by hrál odvetu doma. Jako poražený ze skupinové fáze si totiž bude muset v prvním domácím zápase vytvořit takový náskok, který na Stadio San Paolo nedokáže ztratit. 80-tisícové kotel v bílém domě požene svých za 12-tym triumfem v Lize mistrů, který dokáže překazit jedině geniální výkon Marka Hamšíka. Zda se tak stane se můžete v obou zápasech přesvědčit na vlastní oči.

real madrid liga majstrov

#Bayern MníchovArsenal Londýn

Ve světě neexistuje mnoho jistot, ale že se Arsenal setká s Bayernem, to už pomalu i na billboardy tiskli. Wenger se tentokrát zkoušel silnému soupeři vyhnout tím, že vyhrál svou skupinu, ale láska obou klubů byla silnější. V sezóně 2013/2014 sice Arsenal v Allianz Areně remizoval, ale po domácí prohře 0: 2 mu to bylo k ničemu.

cech-allianz-arena arsenal-robben

Tentokrát si první zápas vyzkouší v metropoli Bavorska a pokud se Čech dobře vyspí, není partička kolem Alexise Sancheze bez šance. Zase na druhou stranu přiznejme si, čelit ofenzivnímu válci, který před vyprodaným kotlem řídí Lewandowski, na to se lépe dívá, než brání. Jedli jste již bavorskou klobásu 20 metrů od Xabiho Alonsa? Že ne? Tak pojďte do Mnichova.

Fanoušci fotbalu a Arsenalu zvlášť doufají, že si Kanonýři z Německa přinesou výsledek, který nepromění odvetu na šachovou partii. Předpoklady k tomu jsou, Arsenal je zase o rok zkušenější a při herním projevu obou mužstev budete muset fish & chips sníst v poločasové přestávce, jinak vám hrozí, že jejich v návalu euforie hodíte do davu. Is tatarskou. Pokud vše půjde podle nejkrásnějších scénářů, dostanete v ceně lístku i prodloužení s pokutovými kopy zdarma.

bayern-mnichov-allianz-arena-choreo-hd

#Paris Saint Germain – FC Barcelona

Fotbalová konfrontace snů pro všechny vášnivé cestovatele. Přitom to není tak dávno, kdy si tyto velkokluby naposledy změřili své parametry. Čtvrtfinále sezóny 2014/2015 změnilo očekávaný boj na jednoznačné vítězství Barcelony. Paříž bude mít jednu šanci na úspěch. V Parku princů musí vyhrát, aby se do Barcelony nešli jeho hráči pouze projít na pláž. Unai Emery má s Barcelonou více zkušeností než naše celebrity s dietami, ale zápas to bude jako řemen. Vezměte i partnerku a určitě skórujete i vy.

messi-barcelona-psg

Odveta v Barceloně bude na 99% bitvou o postup. Doma to MSN ví, zná každý kousek trávníku a kdo si nevěří, ať na Camp Nou ani z kabiny nevyleze. 90 minutová porce se při tlaku domácích jeví jako dva měsíce bez výplaty v HC Slovan Bratislava a fotbalová fiesta v Barceloně bude zážitkem na celý život. K tomu si připočtěte na dané období krásné počasí, takže není o čem.

barcelona-zajazdy-nou-camp

VÁNOČNÍ AKCE: Objednejte letecký zájezd na libovolný fotbalový zápas pro 2 a více osob v rozmezí od 12.12. do 22.12. (včetně) a získejte ilustrovanou publikaci „Fotbalové stadiony“ zdarma!

fotbalove-stadiony-nahlad