5 důvodů, proč vyrazit do Mnichova na Bayern

3 minuty čtení

Přemýšlíte, kam vyrazit na další fotbalový trip? Máme pro vás 5 důvodů, proč by vaše volba mohla padnout právě na absolutního vládce německého fotbalu Bayern Mnichov.

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

#1 České zastoupení v soutěži

V žádné jiné elitní evropské soutěži nehraje tolik Čechů, jako právě v německé Bundeslize. Pokud byste tedy rádi vyrazili do Mnichova na Bayern, můžete fandit i českým reprezentantům v hostujících dresech. V aktuální sezoně nastupují v Bundeslize Adam Hložek, Patrik Schick (oba Leverkusen), Alex Král (Schalke 04), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) nebo třeba dvojice brankářů Tomáš Koubek (Augsburg) a Jiří Pavlenka (Werder Brémy). Týmů na výběr už je tedy dost, stačí si jen vybrat.

#2 Dojezdová vzdálenost

Žádný jiný opravdový evropský velkoklub nám není tak blízko, jako právě Bayern Mnichov. Z Prahy jste u Allianz Areny za necelé čtyři hodinky autem, ze západních nebo jižních Čech ještě rychleji. Pokud tedy chcete vyrazit na největší světové hvězdy, ale zároveň máte hluboko do kapsy nebo nemáte dost dovolené, pak doporučujeme právě německou Bundesligu. Do Mnichova se dá úplně bez problémů dorazit i po vlastní ose, stačí si jen koupit lístek, vzít bandu a vyrazit. Ani nemrknete a jste u Allianz Areny. Pro výlet na otočku naprosto ideální destinace.

#3 Allianz Arena, svět luxusních aut i bývalé sídlo Bayernu

Allianz Arena patří mezi nejkrásnější fotbalové stánky v Evropě. Má kapacitu 75 tisíc diváků a z valné většiny bývá naplněna do posledního místečka. Stala se tak v podstatě kulturní památkou a dominantou města.

Mnichov ale nabízí i spoustu dalšího vyžití, které stojí za vidění. Když se řekne Mnichov, určitě se vám kromě Bayernu vybaví také automobilka BMW. Ta má přímo v Mnichově jak své muzeum, tak BMW Welt, což je prostor pro prezentaci těch nejluxusnějších kousků z továrny BMW, které si můžete prohlédnout, nebo i vyzkoušet sednout do sedaček zcela zdarma.

Z dalších zajímavostí, které stojí za vidění, vzpomeňme třeba Mariánské náměstí (přímo na stanici metra Marienplatz), nebo Olympijský park, který je coby kamenem dohodil od zmíněného BMW Welt. Olympijský stadion byl postaven jako hlavní dějiště Letních olympijských her v roce 1972. Hostil významné fotbalové zápasy, včetně Mistrovství světa ve fotbale 1974 a Mistrovství Evropy ve fotbale 1988. Do výstavby Allianz Areny pro Mistrovství světa 2006 byl domovem FC Bayern Mnichov.

#4 Oktoberfest

Snad každý milovník piva musí zažít Oktoberfest alespoň jednou za život. Každoroční veselice na Theresienwiese je tu s námi už od roku 1810! Rok co rok přivítá statisíce nadšenců z celého světa. Ať už vás zajímají pouťové atrakce pro rodiny s dětmi, nebo chcete zažít tradiční atmosféru v pivních stanech, jste vítáni. Tak proč nespojit návštěvu fotbalu právě s Oktoberfestem, kdy to v Mnichově žije nejvíce z celého roku.

Oktoberfest, aby dostál svému názvu, se koná vždy na konci září s tím, že končí první říjnovou neděli. Pokud by vás lákalo vyrazit, doporučujeme zarezervovat ubytování v tomto termínu s předstihem, protože se právě vzhledem k probíhajícím oslavám zlatavého moku na poslední chvíli dost prodraží.

#5 Absolutní vládce

Bayern, to je záruka prvotřídní fotbalové kvality. S trochou nadsázky se dá říct, že si bavorský velkoklub podmanil německou Bundesligu takovým způsobem, že v ní ostatní kluby hrají maximálně o druhé místo. Aktuálně drží Bayern sérii deseti německých titulů v řadě, naposledy se neradoval v sezoně 2011–12, kdy zvedl pohár nad hlavu Dortmund a Mnichov skončil druhý.

Rok co rok Bayern udivuje svou ofenzivní kvalitou a baví diváky. Progresivní kouč Julian Nagelsmann, kterému se predikuje velká trenérská budoucnost, nutí své ovečky k neustálému napadání a aktivnímu pojetí fotbalu, které baví vyprodanou Allianz Arenu. K tomu mu dopomáhají ty největší hvězdy světového fotbalu jako Manuel Neuer, Matthijs de Ligt, Leroy Sane nebo nově i Sádio Mané, který dorazil před sezonou z Liverpoolu.

Z naší nabídky doporučujeme

Pokud vás lákají další zápasy Bayernu Mnichov, nabízíme kompletní nabídku na utkání bavorského velkoklubu v domácí lize i Champions League – ZDE.