3 MEGA ZA REPRE ZÁPAS!

Časy, kdy hráči reprezentovali svou zemi pouze z čiré lásky k vlasti a národní hrdosti jsou nenávratně pryč. Jistě, zadarmo dneska už ani kuřenehrabe, dalo by se namítat. Slovenským fotbalistům se ovšem začal zajídat i dosavadní systém odměn, který se odvíjel od předvedeného výkonu a kvality soupeře. Zatímco například za loňskou výhru nad Španělskem si „chalani“ vykopali téměř 5 milionů, bezbranková domácí remíza s Lotyšskem už takové terno nepředstavovala. Výsledkové prémie jsou běžné i jinde ve světě, například každý z německých hráčů obdržel po vyřazení Slovenska na Euru přes 1 milion korun.

fotbaltour_slovenska_reprezentace

Slovenští hráči zřejmě mají problém najít v sobě motivaci reprezentovat a jejich mizerné výplaty ze zahraničních soutěží nestačí na to, aby pokryli zvýšené výdaje na reprezentačních srazech. Je to pochopitelné. Současné kapesné od fotbalové asociace nevystačí ani na základní potřeby reprezentanta, rozuměj alkohol a lehké ženy. V tomto se samozřejmě Slováci neliší od svých českých kolegů, viz. narozeninová oslava Tomáše Ujfalušiho nebo prostitutky v kabině po prohraném zápase.   

fotbaltour_reprezentace_odmeny

Elita slovenského fotbalu by si představovala odměny ve výši 130 tisíc korun pro každého hráče, nehledě na to, jestli vůbec nastoupil nebo seděl s kocovinou na tribuně. Zřejmě doufají, že by zvýšené prémie mohly pomoci k lepším výsledkům proti fotbalovým velikánům ve slovenské kvalifikační skupině, jakými jsou například Malta nebo Litva. Hráči si větší odměny rozhodně zaslouží, vždyť kromě své náročné práce musí jít ještě příkladem dětem, které v nich mohou vidět své vzory. Aby dostáli i tomuto závazku, tak se reprezentanti obou zemí prohánějí v autech s „dvojkou“ pod kůží, mlátí lidi v barech nebo jen urážejí ženské rozhodčí.

Jaký je Váš názor? Jak vysoké by měli dostávat hráči odměny? A měli by je vůbec dostávat?