Povinná výbava každého fanouška: Ilustrovaná publikace Fotbalové stadiony

Využijte partnerství CK FotbalTour.cz a specializovaného webu www.fotbalovestadiony.cz a objednejte si ilustrovanou publikaci „Fotbalové stadiony“ přímo u nás.

Po stopách knihy Fotbalové stadiony s FotbalTour.cz

Možná jste již zaznamenali, že v červnu 2016 se dostala na pulty knihkupectví unikátní novinka z prostředí evropských fotbalových stadionů, která formou encyklopedie popisuje historii, fakta a příběhy 45 vybraných fotbalových chrámů.

Autor knihy Jiří Vojkovský a strůjce webu www.FotbaloveStadiony.cz, navštívil během posledních deseti let napříč Evropou řadu fotbalových stadionů, a proto připravil pro všechny fotbalové fanoušky a „sběratele“ návštěv evropských fotbalových arén, tuto publikaci.

fotbalove-stadiony-old-trafford

Pokud cestujete na evropské fotbalové zápasy s FotbalTour.cz, mohli jste již navštívit celou řadu stadionů, které jsou v knize publikovány. Hned na úvod se můžete podívat do Manchesteru na Old Trafford a Etihad Stadium, na kterém sídlí rival ze City. Následuje svatostánek sousedního Liverpoolu jménem Anfield, který si prošel nedávno, stejně jako stadion City, navýšením kapacity o dalších deset tisíc míst. Z anglických stadionů se kniha dále zaměřuje na londýnský Stamford Bridge a Emirates Stadium, včetně jeho předchůdce Highbury. Když jsme ještě na ostrovech, mimo nabídku našich zájezdů, v knize nechybí také prohlídka vyhlášených skotských chrámů Celticu a Rangers Glasgow.

celtic-glasgow

Za fotbalem do Španělska se s FobalTour.cz můžete vypravit do Barcelony nebo Madridu na Real či Atlético. Když si v knize nalistujete druhou kapitolu, můžete nahlédnout na tribuny prvně dvou jmenovaných velkoklubů a do Valencie na Mestallu, a jejího dlouhodobě rozestaveného nástupce – Nou Mestalla.

camp-nou-kniha-01

Stejně jako v knize Fotbalové stadiony, i s námi můžete dále navštívit Allianz Arenu na zápasech giganta Bayernu Mnichov či největšího německého stadionu Borussie Dortmund – 81 tisícový kotel v Signal Iduna Parku. V italském prostředí s námi můžete cestovat do Milána či Turína na San Siro, ve Francii navštívit známý Park des Princes a v Nizozemsku Amsterdam Arenu se zatahovací střechou.

fotbalove-stadiony-signal-iduna-park

Kniha však nabízí prohlídku daleko více stadionů a jejich předchůdců. Například v Německu kromě Allianz Areny se můžete dočíst a prohlédnout si Olympijský stadion, na němž Bayern působil v letech 1972 až 2005. Nebo Veltins Arenu Schalke 04 a její předchůdce Parkstadion. Překvapením je také italský stadion Luigi Ferraris, na kterém sídlí oba Janovské celky UC Sampdoria a CFC Janov.

san-siro-01

Takhle bychom mohli pokračovat napříč dalšími evropskými fotbalovými soutěžemi. Pro zjednodušení postačí, že v knize najdete prohlídku nejzajímavějších stadionů také z Francie, Nizozemska, Portugalska, Turecka či již zmíněného Skotska.

V takovéto knize nemůžou samozřejmě chybět ty nejvýznamnější české stadiony! Proto si fanoušek počte například o již legendárních ostravských Bazalech či stadionu Za Lužánkami v Brně. Svůj stadion v knize najdou také fanoušci Sparty, Slavie, Plzně a Bohemky.

Patronem knihy se stal Milan Baroš, který svou bohatou kariéru nezapomenutelně spojil s dresem Liverpoolu a na stadionu Anfield prožil ty nejcennější fotbalové chvíle. Jakožto patron, okomentoval v knize stadiony, na níž si během své bohaté kariéry zahrál. Svatostánek Liverpoolu Milan Baroš označuje po Bazalech, jako svou druhou srdeční záležitost.

fotbalove_stadiony_cela_obalka

Dalším zpestřením jsou informace o českých či slovenských hráčích, kteří ve své kariéře na daném stadionu působili. Můžete sami hádat, u kterých stadionů je zaznamenána stopa například Karla Poborského, Pavla Nedvěda, Tomáše Galáska, Patrika Bergera, Vladimíra Šmicera, Milana Baroše Tomáše Rosického, Petra Čecha, Jana Kollera, Jiřího Jarošíka či Štěpána Vachouška, ale také Vladimíra Veisse, Ferdinanda Daučíka či Petera Dubovského.

Přejeme příjemné počtení a cestování po fotbalových stadionech.

Knihu objednávejte přímo u nás v ceně 399 Kč (včetně poštovného a balného)