Los LaLigy: Atraktivní výjezdy na podzim a dramatické jaro

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Je nejsilnější, protože v ní hrají ti nejlepší hráči světa a působí ty nejsilnější kluby. I když je dominance Barcelony s Realem nezpochybnitelná, svou sílu dokazuje LaLiga rok co rok. Jak jinak si vysvětlit fakt, že s výjimkou loňského vítězství Manchesteru United v Evropské lize ovládla španělská mužstva poslední 4 ročníky obou evropských soutěží. Síla je tam, kde se hraje dobrý fotbal. A na ten ve Španělsku narazíte na každém roku.

Když máš peníze, můžeš vše

Letos to zatím ve světě fotbalu nevypadá na rekordní přestup, ale stále jsou ve vzduchu velmi zajímavá jména. Mistr z Madridu si z hostování stáhl Vallejo a oku pokladníka neunikl ani nejlepší hráč Eura do 21 let – Dani Ceballos. Z opačného konce města přivedly k Marcelovi šikovný záskok v podobě mladého Thea Hernándeze.

James Rodríguez pochopil, že přes Isca se do sestavy nedostane a dnes už tříbí svou němčinu. Morata sice unikl přestup do United, ale chuť si může vynahradit v Chelsea. Zklamání z pravé strany obrany jménem Danilo sice cestoval na turné do USA, ale jeho odchod do City je už zpečetěn.

Navíc ve vzduchu stále visí otázka, zda opravdu vyplatí rekordní sumu Monaku za Mbappého. Nebo bude BBC po roce pauzy opět bourat obrany? Před Vánocemi už mají světové mužstva vyladěnou formu a 10. prosince. se o tom cestuje do bílého domu přesvědčit FC Sevilla. Obstojí, nebo shoří? Přesvědčte se na vlastní oči.

real madrid superchoreo hd santiago bernabeuKompletní nabídku zájezdů na Real Madrid najdete ZDE.

Barcelona musí něco dělat s kádrem, který ani zdaleka neměl požadovanou hloubku. Náhradu za Daniho Alvese se loni sehnat nepodařilo, Bellerín byla mission impossible a tak na jeho místo přišel Nelson Semedo.

Mužstvo potřebuje posílit střed pole. Zájem o Verrattiho byl enormní, až se musel Marco omluvit svým šéfem. Barca je dokonce ochotna obětovat Rakitic. Plán B se jmenuje Paulinho, resp. z nouze ctnost. Z návratu domů se potěšil Gerard Deulofeu. Bylo to rozumné řešení i pro něj, i pro klub.

Ale i Katalánci mají eso v rukávu. K triu MSN by rádi přidali Dybalu. Nebyl by to už ofenzivní monopol? Nebo jen náhrada pokud ten Neymar opravdu odejde do Paříže? Možná budeme svědky souboje Messi, Suárez, Dybala vs. Bale, Ronaldo, Mbappé.

El Clásico nás v této sezóně čeká v prosinci a květnu. První díl se odehraje na Bernabéu, ale vzhledem k tomu, že to spadlo na středu, je jeho přeložení velmi reálné. Svět se zase na chvíli zastaví, aby sledoval fotbal dvou nejsilnějších klubů světa. Ale jen 80 000 vyvolených ho zažije na vlastní kůži.

fc barcelona el clasico messi ramos

A co konkurence?

Největší posilu Atlétika Madrid bylo setrvání Griezmanna. Klub přes zákaz přestupů podepsal Vitol, který si do lednového debutu odpočine na Kanárech. Přestup zpět domů z Chelsea si chce mermomocí vydupat Diego Costa a pokud Conte neukradne Carrasca, budou mít atleti vpředu opravdu ničivou sílu. Otázka ale je, v jaké formě Diego v lednu bude.

Sevilla sice přišla o Vitol, ale koupila Majka z Janova a z Anglie se vrací Nolito. Nevyhovovalo mu počasí a fakt, že v kádru City hrál druhé housle. Andalusané budou opět patřit mezi favority na třetí místo a v listopadovém souboji na Camp Nou nás čeká skvělá fotbalová show.

Věčný talent Andana Januzaj to v Manchesteru také vzdal a bude doufat, že v San Sebastianu, jednom z nejatraktivnější hrajících mužstev v soutěži, opět pookřeje. Klub ale opouští Esteban Granero, někdejší hráč Realu Madrid. Oblékat bude dres Espaňolu Barcelona.

Trápící se Valencia se odhodlala k výměně brankářů. Drahého Diega Alvese poslal domů do Brazílie a z Juventusu dotáhla Neta. Podaří se konečně netopýrům vyletět tam, kde bychom je chtěli vidět?

 

ivan rakitic barcelona roh

Kompletní nabídku zájezdů na FC Barcelona najdete ZDE.