FOTOBLOG: Barcelona, dokonalé místo pro fotbalový výlet

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

 

Barcelona není jen o fotbale

Fotbal, léto a Barcelona tvoří dokonalé spojení. Zápas totiž se vším všudy trvá tři hodiny a zbytek času máte na poznávání jednoho z nejkrásnějších měst Evropy. Když ho stavělyi, mysleli na všechno.

Podařilo se jim totiž vytvořit město, jehož návštěva na vás zapůsobí jako droga. Nepotrvá dlouho a budete se chtít zase vrátit. A pochopíte, proč Messi nikdy z Barcelony neodejde. V horký letní den vám určitě padne vhod návštěva pláže La Barceloneta.

Pokud se vám omrzí koupání, sbalte věci a za pár minut sedíte ve stínu stromů Parc De La Cuitadella. Její Cascada Monumental stojí opravdu za návštěvu.

park-ciutadella barcelona

Kousek od parku se nachází nádherná alej zakončená Vítězným obloukem. Ano, i Barcelona ho má. A je opravdu oblý. Navíc oblokopený palmami, což mu dodává úplně jiný náboj.

vitazny obluk barcelona

Všechny tyto lokality máte v rámci procházky ulicemi města. A nebojte se, určitě nezabloudíte. Každá ulička, do které se cestou zamotáte, stojí za návštěvu. Stejně jako jedna z nejslavnějších nedokončených staveb světa – Sagrada Familia.

Barcelona Sagrada mesto Familia

Přes historické čtvrti Born a Gotic se dostanete na slavnou La Rambla. Tepnu, která dává městu život a kterou se denně promenádují tisíce turistů.

Barcelona mesto La Rambla

Narazíte zde opravdu na všechno. Pouliční umělce, restaurace s terasami nebo obchody se suvernýry.

Nelze opomenout tržnici La Boqueria. Z nabídky domácích specialit si nebudete umět vybrat. Jak dobře, že si je můžete dát i zabalit.

Tak, jako Messi a Gaudí změnili svět, Gaudiho přítomnost je v Barceloně cítit na každém kroku. Pár minut od La Rambly narazíte na dva skvosty, Casa Batlo a Casa Mia.

casa balto barcelona

Na cestu k hlavní perle Barcelony z dílny Gaudiho si však zvolte MHD. Park Guell je neuvěřitelný a cesta k němu připomíná výstup na Olymp.

Jedna část parku je zpoplatněna a má omezenou kapacitu. Klienty CK FotbalTour.cz však žádné ztrácení času v řadě na vstupenky nečeká. O doplňkový program a vstupenky na něj se vždy postaráme předem.

barcelona panorama

Fotku se světoznámými dlaždičkami s výhledem na panorama města chce asi každý. V samotném parku nebudete vědět, co dřív. Jeho atmosféru dotvářejí i pouliční umělci, aby toho na vaše smysly nebylo málo.

Když padne na město tma, nastává čas pro královnu fontán. Magická fontána Montjuic je jen pár zastávek metra z La Rambla a v letních dnech se její show začíná od 21. hodiny. Je ale dobré přijít o trochu dříve a najít si své místo na schodech.

Uličky, všude samé uličky

Další možností jak poznat město je vrhnout se do spleti uliček s kavárnami, cukrárnami a nezaměnitelnou architekturou. Je opravdu jedno, jestli si vyberete prestižní Passeig de Gracia s najvychytenejšími obchody, nebo úzké uličky starého města.

Dobrou paellu najdete téměř všude a náš tajný tip je čokoládovna Choc na samotné La Rambla, kde vás čekají takové dobroty.

choc barcelona

Barcelona vás prostě nemůže zklamat. Super fotbal, léto a nádherné město. To je kombinace, která určitě stojí za vyzkoušení.

camp nou fotbaltou futbaltour

Kompletní nabídku zájezdů na zápasy FC Barcelona najdete ZDE.