AUDI Cup 2017: Do Mnichova míří Hamšík i Liverpool

Fotbalový turnaj léta se blíží. Dvoudenní AUDI Cup startuje 1. srpna a je velkým lákadlem nejen pro dospělé, ale i děti či mládež. Na jednom místě totiž uvidí čtyři legendární fotbalové velkokluby a umění jejich hráčů.

Pozvání něj dostávají jen ty nejlepší fotbalové velkokluby. Bývá totiž titulovaný jako nejlepší letní turnaj. Řeč je o mnichovském AUDI Cupu, jehož pátý ročník startuje už 1. srpna. Letos jím oficiálně fotbalovou sezónu odstartují domovský Bayern Mnichov, Atletico Madrid, FC LiverpoolSSC Neapol s oblíbeným Slovákem Markem Hamšíkem.

marek hamsik neapol akcia gol

Jeden z nejlepších turnajů

„Tohoto turnaje se účastním už podruhé. I přesto, že jsem fanouškem fotbalu a nejednou jsem za ním vycestoval i do zahraničí, AUDI Cup je podle mě jeden z těch nejlepších turnajů, jaké je šance vůbec vidět, „říká Marián Mokoš. Jak dále vysvětluje, stojí za tím fakt, že na jednom místě se dá totiž během dvou dní vidět až čtyři hvězdná mužstva. Jejich hráči – ať už dlouholeté opory týmu nebo nové posily – zde předvádějí to nejlepší, co umí. Dělají show – což je extrémně velkým lákadlem i pro ty nejmenší fanoušky fotbalu, kteří, pokud mají štěstí a sedí na dobrém místě, mohou získat i fotku se svým idolem. „AUDI Cup jsem neobjevil já, ale můj 15letý syn. On vlastně rozhodl, že tam jdeme, „říká Marián Mokoš, který je fanouškům Realu Madrid a FC Liverpool. Real Madrid viděl díky Audi Cupu před dvěma lety, na Liverpool německého trenéra Jürgena Kloppa se těší nyní.

Liverpool-v-Man-Utd8 anfield

Poziteva: fotbal i samotné město

„Hlavním motivem tohoto turnaje není výsledek, ale zážitek a láska k fotbalu. Hráči zde předvádějí to nejlepší, co umí. Dělají show, baví lidi. Z tohoto titulu je Audi Cup lákadlem pro lidi bez rozdílu věku – děti, mládež, dospělé. Je prostě pro všechny, kteří milují fotbal, „říká Matej Očenáš, jednatel a spoluzakladatel CK FotbalTour.cz.

audicup mnichov allianz arena

Jde o největší sportovní cestovní kancelář na Slovensku, která se Audi Cupu pravidelně účastní. Právě z důvodu, že na tomto turnaji nejde jen o výsledek, ale především o ukázku fotbalového umění, dělá CK FutbalTour.sk na Audi Cup i speciální dětské zájezdy. Plusem je i to, že kromě šance vidět kvalitní fotbal a hvězdné hráče, je pro Čechy výhodou i blízkost Mnichova. Od Prahy je vzdálen zhruba pět hodin cesty autobusem. Pozitivem pro děti, mládež i dospělé také je samotné město, které je považováno za centrum architektury, věd, bankovnictví, inovaci a turismu.

mnichov-panorama

Kompletní nabídku zájezdů na AUDI Cup najdete ZDE.